(BLUE CORN) naturalne produkty z niebieskiej kukurydzy
Misją firmy Jettings Systems jest oferowanie klientom zdrowej oraz smacznej żywności i przekąsek. Każdego dnia poszukujemy nowych naturalnych i wartościowych składników, na bazie których tworzymy receptury. Próbujemy, testujemy i wlewamy w nasze produkty doświadczenie i miłość
BLUE CORN to z angielskiego niebieska kukurydza, zwana również kukurydzą fioletową lub Hopi Corn. Jest to 100% naturalna, wolna od GMO odmiana kukurydzy uprawianej od setek lat przez Indian z plemienia Hopi w południowych rejonach Ameryk.
naturalna prastara odmiana, niemodyfikowana genetycznie czyli 100% wolna od GMO
nowa funkcjonalna żywność dla osób dbających o zdrowie oraz osób na diecie bezglutenowej,
wprowadza naturalny niebieski kolor do potraw (niebieski chleb, pierogi, makaron oraz wypieki jak muffinki, ciasta i inne)
bogata w antyoksydanty (według przeprowadzonych badań ziarno kukurydzy bluecorn zawiera 4.125mg/kg antyoksydantów)
30% masy ziarna niebieskiej kukurydzy stanowi białko (cenniejsze źródło od większości roślin i prawie trzykrotnie wydajniejsze od żółtej)
źródło witamin rozpuszczalnych w wodzie i tłuszczach (B, D, E, K)
źródło związków mineralnych (magnez, wapń, fosfor, cynk, żelazo)