(BLUE CORN) naturalne produkty z niebieskiej kukurydzy

(BLUE CORN) naturalne produkty z niebieskiej kukurydzy

Misją firmy Jettings Systems jest oferowanie klientom zdrowej oraz smacznej żywności i przekąsek. Każdego dnia poszukujemy nowych naturalnych i wartościowych składników, na bazie których tworzymy receptury. Próbujemy, testujemy i wlewamy w nasze produkty doświadczenie i miłość

BLUE CORN to z angielskiego niebieska kukurydza, zwana również kukurydzą fioletową lub Hopi Corn. Jest to 100% naturalna, wolna od GMO odmiana kukurydzy uprawianej od setek lat przez Indian z plemienia Hopi w południowych rejonach Ameryk.

  • naturalna prastara odmiana, niemodyfikowana genetycznie czyli 100% wolna od GMO

  • nowa funkcjonalna żywność dla osób dbających o zdrowie oraz osób na diecie bezglutenowej,

  • wprowadza naturalny niebieski kolor do potraw (niebieski chleb, pierogi, makaron oraz wypieki jak muffinki, ciasta i inne)

  • bogata w antyoksydanty (według przeprowadzonych badań ziarno kukurydzy bluecorn zawiera 4.125mg/kg antyoksydantów)

  • 30% masy ziarna niebieskiej kukurydzy stanowi białko (cenniejsze źródło od większości roślin i prawie trzykrotnie wydajniejsze od żółtej)

  • źródło witamin rozpuszczalnych w wodzie i tłuszczach (B, D, E, K)

  • źródło związków mineralnych (magnez, wapń, fosfor, cynk, żelazo)

Powiązane