Ekologiczna czekolada
Prawdziwy – autentyczny, niesfałszowany [wg Słownika języka polskiego PWN] Czy znasz smak prawdziwej czekolady? Ciemny, intensywny, wydobyty z głębi ziarna kakaowca, uwodzący, a nawet uzależniający... Wielkie korporacje produkujące czekoladę na masową skalę dążą do zwiększania zyskowności.
W tym celu do ich wyrobów dodawane są aromaty, emulgatory i inne „ulepszacze”. Zdecydowana większość czekolad powstaje z półproduktów, co zmniejsza cenę, ale sprawia, że smak prawdziwego kakao gdzieś zanika...
Jako producent czekolady dbamy aby nasza czekolada była wyrabiana wyłącznie ze składników o najwyższej jakości. Własnoręcznie wybieramy najlepsze ziarna i wytwarzamy z nich miazgę kakaową, do której następnie dodawane są pozostałe surowce. Nasza czekolada to autentyczny, niczym niesfałszowany smak. Producent — Manufaktura Czekolady