
Żywność ekologiczna MALWA
Firma MALWA powstała w 1993 roku. Pierwszą działalności firmy była produkcja makaronów. W 1997 roku uruchomiliśmy nowy zakład w którym rozpoczęliśmy produkcję ciastek kruchych i ptysiowych. W tym czasie również rozpoczęliśmy prace nad opracowaniem nowych receptur tak aby wytwarzane przez nas wyroby zarówno makarony jak i ciastka posiadały cechy żywności prozdrowotnej, inaczej funkcjonalnej.
Opracowaliśmy szereg nowych innowacyjnych receptur. Produkty nasze znalazły nabywców wśród małych dzieci, osób chorych na cukrzycę, osób chcących zachować smukłą sylwetkę jak również wśród wegan i wegetarian.
W 2006 r. Firma nasza uzyskała unijny certyfikat produkcji żywności ekologicznej i od tamtego czasu do naszej oferty weszły produkty wytwarzane z surowców ekologicznych "czystych chemicznie i genetycznie". Dla potrzeb produkcji ekologicznej opracowane zostały receptury nowych produktów oczywiście z surowców ekologicznych. Powstały nowe rodzaje bio makaronów, bio ciastek.